Dining Guide Étteremkalauz 2012



LA MARÉDA

11.5

A Kuster-házként ismert, közel 300 éves épületben található vendéglő séfje, Horváth Szilveszter, régóta kimagasló szereplője a Hagyomány és Evolúció gasztronómiai versenyeknek, sőt idén meg is nyerte.

A három terem berendezése túlburjánzó, de hamar kiderül, miért is jó dolog akár Budapestről is leautózni. Szívélyesek a felszolgálók, az étlapon hagyományos fogások és ízek, átformált és újraértelmezett verziói, és elfogadható ár-érték arányú a napi ajánlat.

  Az étterem személyisége, hangulata, a környezet:
Eklektikus, túldíszített, egy szép, középkori és klasszicista elemekkel rendelkező épületben.

Menü:
Sokrétű, gazdag, igényes.

Kiszolgálás, szerviz:
Magas szakmai színvonalú
Ropogós malaccsülköt várunk egészben,
vajas burgonyapürével, balzsamos káposztával.
A kiérkező, kis csülök elragadó, mintha most készült volna,
pedig valószínűleg konfitáló zsírjában várta,
hogy néhány perces "ropogósítás" révén elbűvöljön bennünket.
Hát meg is tette!