Tizenkét és fél pont

A Magyarországon első ízben megjelent Gault&Millau [ejtsd: gó-é-mijó] étteremkalauz szerint a La Maréda: Győr és a környék legjobb étterme!

La Maréda étterem és bisztró
 12,5

Nagy teraszos vendéglátóhely egy régi, vastag falú épületben, Győr óvárosi sétálóutcájában. Sokféle belső terem: bisztrós, klasszikus, télikertes. Kiemelkedő teljesítményekre képes konyha hagyományos és egyéni fogásokkal.

Valaha borház volt, aztán a vidék leghíresebb halásztanyája lett, ma klasszikus magyar ételek és déltengeri inspirációk keverednek az étlapján, nagy a választék halban és belsőségben is. Horváth Szilveszter konyhafőnők a legutóbbi Czifray-versenykurzus (és a IV. Hagyomány és Evolúció - a szerk.) nyertese volt.

Igazi nyári leves a habosított vörösgyümölcs-gazpacho: alatta krémes tejföl-mousse és ropogós friss gyümölcs. Hozzáadott cukor nélkül is édes, könnyű desszertnek is elmenne.

A malackocsonya megfelelő arányban (mértékletesen) tartalmaz színhúst és (bővebben) bőrkés-szalonnás-szaftos fejhúsos részeket. Aki nem szereti, csak magára vethet. A kocsonya maga ízes, szeletelhető, mégsem túl kemény. Kiváló hozzá az édescsilimártás és a vaskos húsú erős paprika. Kísérő: házi sütésű, ropogós héjú fehér kenyér.

A házi morzsában rántott süllőfilé szaftos, íze friss-naturális, panírja vékony és ropogós. A garnírungként kínált szalonnás burgonysaláta ugyanakkor - meglepő módon - némileg édes hatást kelt, a burgonya enyhény vizenyős, összeségében nem nő fel a halhoz.

A tőkehal házilag sózott. Sült pirospaprikából készül hozzá mártás, amelynek sajátos "háttérízt" ad az, hogy kolbász főzőlevével van hígítva. A chorizo (spanyol füstölt paprikás kolbász) megjelenik pirított formában is, a főtt krumplin, Taggiasca-olajbogyóval. Rusztikusan harmonikus étel ibériai ihletéssel, jó ízléssel, jó alapanyagokkal megoldva.

A körömpörköltet kicsontozva tálalják: puha, de nincs túlfőve, mártása sűrű-kolloid, jó minőségű paprika és jobbfajta zsiradék az alapja, melegen ajánlható hozzá a házi kovászos uborka.

Kiemelkedő fogás még a kacsaduett: a tányéron meghatóan ropogós comb mellett egy kívül pirult, belül krémes hízott kacsamájszelet. Harmonikus kíséret az édeskés-borsos káposztás cvekedli, ami szinte olyan, mintha a kacsából nőtt volna ki.

A moelleux (folyékony csokoládé) jó alapanyagból készül, kellemesen édesített, csupán egy nagyon vékony kéreg tartja egyben. Belül forró és folyós.

Ajánlható még a túróskrémes: roppanós vékony tésztalapok között lágy angolkrém, túróval összemorzsolva. Két kis oázis az éttermi desszertek sivatagos világában.

Udvarias szerviz. Az étteremben gyakorta rendeznek borvacsorákat.

HÍREK ÉTTEREM KONYHA ÉTLAP GALÉRIA KAPCSOLAT
Hírek Az étterem története
Minősítések, díjak
Borvacsorák
Asztalfoglalás
Horváth Szilveszter
Versenyek
Étlap
Borlap
Heti menü
Képek az étteremről
Virtuális séta
LAMAREDA Étterem és Bisztró
9022 Győr, Apáca u. 4.
Asztalfoglalás: +36 30 910 10 99
Telefon: +36 96 510 982
Telefon/Fax: +36 96 510 989
E-mail: info@lamareda.hu

Adatkezelési tájékoztató