Czifray versenykurzus - II. forduló

2009. szeptember 6-án lezajlott a Czifray-verseny második fordulója, amelyen Horváth Szilveszter a III. helyen végzett.

A két feladat ezúttal a következő volt:
1. Leves a 21. század polgári gasztronómiájában
2. Sós derelye mártással vagy levessel

ÉTELEI:


Hűvös paprikavelouté busaconfit-val



A magas színvonalú fordulóban ez a leves a zsűrinek a legjobban tetsző étel volt.

A sárga paprikavelouté maga üde és frissítő, íze kifejező. Kiváló benne a versenyző által készített házi túró, és az enyhén füstös ízű busa teljesen meggyőzte az alapvetően „busaszkeptikus” zsűrit. A karikázott zöldbab és a tetején megjelenő kovászos uborkahab további íz- és textúra rétegeket ad hozzá.

A tányér számos összetevője ellenére letisztult és harmonikus, minden kanállal új oldaláról mutatkozik meg. A tányér szélén ropogós morzsába kevert tárkonyos só, amely mintegy sózza ételt, s mindenki maga dönti el, mennyit használ belőle.

Fügés kacsamájjal töltött derelye



A derelyés fogás kevésbé jól sikerült. A töltelékben a füge uralkodik, mellette a kacsamáj szinte elvész (összhatásában olyan, mintha az ember „zsíros fügét” enne). A füge mellett túl sok a további édes íz (bodza, édes burgonya), a kacsahús árválkodni látszik egy számára idegen környezetben. Az étel nagyon esztétikus, az egyik legszebb tálalás a versenyben, de ízeiben nem elég harmonikus. Ha a húst kivesszük, akkor inkább desszertjellegű kompozíció.

További információk az alábbi linkeken:

- Czifray versenykurzus - második forduló 
- Hűvös paprikaveluté busakonfival
- Fügés kacsamájjal töltött derelye




HÍREK ÉTTEREM KONYHA ÉTLAP GALÉRIA KAPCSOLAT
Hírek Az étterem története
Minősítések, díjak
Borvacsorák
Asztalfoglalás
Horváth Szilveszter
Versenyek
Étlap
Borlap
Heti menü
Képek az étteremről
Virtuális séta
LAMAREDA Étterem és Bisztró
9022 Győr, Apáca u. 4.
Asztalfoglalás: +36 30 910 10 99
Telefon: +36 96 510 982
Telefon/Fax: +36 96 510 989
E-mail: info@lamareda.hu

Adatkezelési tájékoztató