Továbbra is legjobbak között...

La Maréda Étterem és Bisztró

Felújított, letisztult belső tér: pasztellszínek, látványos bortároló, boltíves nagyterem. Odakint nyári terasz Győr óvárosában, sétálóutcai környezetben.

Kiemelkedő teljesítményekre is képes, jó technológiákkal dolgozó konyha. Az étlapon finomított hagyományos fogások és egyéni tányérok.

Az asztalon fűszervaj és házi olívás kenyér.

Előételnek könnyű malackocsonya, az igaz kocsonya barátainak: több benne a szaftos fül-bőr, mint a színhús, állaga lágyan remegős. Könnyű majonézes torma és egy cikk lime kíséri. A háttérben csírasaláta ad frissességet.

Hűvös kovászosuborka-leves pancettával, sűrített tejföllel: mélytányérban koncentrált ízű lecsöpögtetett tejföl és apróra vágott pancetta (lehetne több is), erre öntik rá az asztalnál a sűrű, kapros krémlevest. Jólesően hűvös, szép a savassága-sóssága.

Az „USA marhafartőszték” tökéletesen sütött és pihentetett rostélyos szép pecsenyelével, a tetején sókristállyal. Korrekt az olívás pirított burgonya, nagyon friss-üde a gyömbérrel aromatizált coleslaw (félig lila káposztából).

A desszertnek kért egreslevesben zöldteás panna cotta és zöld paradicsom. A betéteket itt is az asztalnál öntik fel a halványpiros lével. Az összeállítás működik, jóféle harmonikus fanyar-édes ízek, minden elem fontos szereplő. (A gyümölcsleves kezdi elnyerni méltó helyét.)

A borlapon átfogó hazai válogatás, nagyon (néha túl) udvarias szerviz.Az éttermek értékeléséről

A kalauz alapvetően a konyha teljesítményét értékeli. A tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. Szempontjai a következők:
- alapanyag minősége, frissessége
- elkészítés szakszerűsége, technológiák helyes használata
- harmónia a tányéron
- kreativitás és tálalás
- ár-értékarányforrás: Gault&Millau

HÍREK ÉTTEREM KONYHA ÉTLAP GALÉRIA KAPCSOLAT
Hírek Az étterem története
Minősítések, díjak
Borvacsorák
Asztalfoglalás
Horváth Szilveszter
Versenyek
Étlap
Borlap
Heti menü
Képek az étteremről
Virtuális séta
LAMAREDA Étterem és Bisztró
9021 Győr, Apáca u. 4.
Telefon: +36 96 510 982
Telefon/Fax: +36 96 510 989
Mobil: +36 30 507 0524
E-mail: info@lamareda.hu