Gault & Millau étteremkalauz 2017

Megjelent 2017-es Gault&Millau étteremkalauz, melynek értékelése alapján a LAMAREDA továbbra is Győr és környékének legjobb étterme!

Az étterem értékelése

LAMAREDA ÉTTEREM ÉS BISZTRÓ


Látványos bortároló, különtermek és sétálóutcára nyíló terasz, csendes, óvárosi környezet.

Horváth Szilveszter konyhafőnök a két legrangosabb magyar szakácsverseny (Hagyomány és Evolúció, Czifray-versenykurzus) győztese. A konyha - állandó nyitvatartással, széles kínálattal, egyszerű napi ebédkínálattal - sokféle igénynek megfelel.

Kolbászos-zöldfűszeres túró és friss házi kenyér az üdvözlőfalat. A kacsamájterrin leheletnyit morzsalékos, ízében édeskés alkohol, a kísérő paradicsomlekvár is inkább az édes vonalat erősíti. Kiváló, friss brióssal tálalják.

Hideg cukkinileves, folyamirák-mousse, rákszirom, kapor. Inkább egy jóféle cukkinis kaporlevesről van szó: igen jó a maga nemében. A mousse-ban nehéz tetten érni a rák ízét, a rátűzött, roppanós ráksziromban friss hatású garnéla a kiegészítő „betét”.

Borjúerőleves brízes gombatatárral. Tartalmas, kifejezően borjúízű levesben friss és remek gombák, a borjúmirigy nem igazán érződik, de nem is hiányzik.

A konyha emblematikus malackocsonyája ezúttal kevésbé kifejező ízű, több színhús és kevesebb kocsonyahús (fül-farok) került bele.

Durbincs papírhüvelyben sütve. A hal friss, elkészítése osztályon felüli: bőre ropog, húsa szaftos, hozzá joghurtos uborka és kicsit szárazra sikerült BBQ-burgonya.

A mangalicapaprikás az étkezés legjobb fogása: tökéletes pofahús, decensen paprikázott mártás, roppanós bébizöldség, szép zellerkrém, körben pedig kevéske ropogós-paprikás kinoa, ami fotogénné is teszi a tányért.

Kacsa melle és combja, cseresznyés káposzta, kéksajtos gnocchi. Harmonikus kombináció. A mell tökéletes: valóban frissen készül, serpenyőben, szép rózsaszínre. A comb ropogós, a gnocchi külön kiemelést érdemel: nagyon jó köret.

A borjúbécsi vajban és serpenyőben készült: szinte tökéletes. Kicsivel jobb ízű petrezselymes krumplit érdemelne.

A napi ajánlatban halászlé is van: szép nagy adag, sűrű, kicsit nehézkes. A hal íze kifogástalanul tiszta, állagra némileg túlkészült - akárcsak a belsőségek.

Málna-gazpacho, pezsgőfagylalt, kandírozott zsálya. A lében friss bogyós gyümölcsök, jó fagylalt - kiváló nyári desszert.

Széles választék a magyar borokból, a szerviz rutinos.


Az éttermek értékeléséről


A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A kalauz elsősorban a konyha teljesítményét értékeli. A fő szempontok:
- a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása 

- az elkészítés szakszerűsége, a technológiák megfelelősége 

- a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság 

- kreativitás, egyéniség
- ár-érték arány
- tálalás
- a konyha teljesítményével összhangban álló szervizforrás: Gault&Millau