Gault & Millau étteremkalauz 2017

Megjelent 2017-es Gault&Millau étteremkalauz, melynek értékelése alapján a LAMAREDA továbbra is Győr és környékének legjobb étterme!

Az étterem értékelése

LAMAREDA ÉTTEREM ÉS BISZTRÓ


Látványos bortároló, különtermek és sétálóutcára nyíló terasz, csendes, óvárosi környezet.

Horváth Szilveszter konyhafőnök a két legrangosabb magyar szakácsverseny (Hagyomány és Evolúció, Czifray-versenykurzus) győztese. A konyha - állandó nyitvatartással, széles kínálattal, egyszerű napi ebédkínálattal - sokféle igénynek megfelel.

Kolbászos-zöldfűszeres túró és friss házi kenyér az üdvözlőfalat. A kacsamájterrin leheletnyit morzsalékos, ízében édeskés alkohol, a kísérő paradicsomlekvár is inkább az édes vonalat erősíti. Kiváló, friss brióssal tálalják.

Hideg cukkinileves, folyamirák-mousse, rákszirom, kapor. Inkább egy jóféle cukkinis kaporlevesről van szó: igen jó a maga nemében. A mousse-ban nehéz tetten érni a rák ízét, a rátűzött, roppanós ráksziromban friss hatású garnéla a kiegészítő „betét”.

Borjúerőleves brízes gombatatárral. Tartalmas, kifejezően borjúízű levesben friss és remek gombák, a borjúmirigy nem igazán érződik, de nem is hiányzik.

A konyha emblematikus malackocsonyája ezúttal kevésbé kifejező ízű, több színhús és kevesebb kocsonyahús (fül-farok) került bele.

Durbincs papírhüvelyben sütve. A hal friss, elkészítése osztályon felüli: bőre ropog, húsa szaftos, hozzá joghurtos uborka és kicsit szárazra sikerült BBQ-burgonya.

A mangalicapaprikás az étkezés legjobb fogása: tökéletes pofahús, decensen paprikázott mártás, roppanós bébizöldség, szép zellerkrém, körben pedig kevéske ropogós-paprikás kinoa, ami fotogénné is teszi a tányért.

Kacsa melle és combja, cseresznyés káposzta, kéksajtos gnocchi. Harmonikus kombináció. A mell tökéletes: valóban frissen készül, serpenyőben, szép rózsaszínre. A comb ropogós, a gnocchi külön kiemelést érdemel: nagyon jó köret.

A borjúbécsi vajban és serpenyőben készült: szinte tökéletes. Kicsivel jobb ízű petrezselymes krumplit érdemelne.

A napi ajánlatban halászlé is van: szép nagy adag, sűrű, kicsit nehézkes. A hal íze kifogástalanul tiszta, állagra némileg túlkészült - akárcsak a belsőségek.

Málna-gazpacho, pezsgőfagylalt, kandírozott zsálya. A lében friss bogyós gyümölcsök, jó fagylalt - kiváló nyári desszert.

Széles választék a magyar borokból, a szerviz rutinos.


Az éttermek értékeléséről


A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A kalauz elsősorban a konyha teljesítményét értékeli. A fő szempontok:
- a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása 

- az elkészítés szakszerűsége, a technológiák megfelelősége 

- a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság 

- kreativitás, egyéniség
- ár-érték arány
- tálalás
- a konyha teljesítményével összhangban álló szervizforrás: Gault&MillauHÍREK ÉTTEREM KONYHA ÉTLAP GALÉRIA KAPCSOLAT
Hírek Az étterem története
Minősítések, díjak
Borvacsorák
Asztalfoglalás
Horváth Szilveszter
Versenyek
Étlap
Borlap
Heti menü
Képek az étteremről
Virtuális séta
LAMAREDA Étterem és Bisztró
9022 Győr, Apáca u. 4.
Asztalfoglalás: +36 30 910 10 99
Telefon: +36 96 510 982
Telefon/Fax: +36 96 510 989
E-mail: info@lamareda.hu

Adatkezelési tájékoztató