Előkelő társaságban a LAMARÉDA

Fricska, Bock Bisztró, Costes, Innio... és még sorolhatnánk a jobbnál-jobb éttermeket, melyek szintén 14 pontot kaptak a most megjelent 2016-os Gault&Millau étteremkalauztól.

Az idei 14 pontosok:Az étterem értékelése:

LAMARÉDA Étterem és Bisztró


Elegánsan felújított belső térben pasztellszínek, látványos bortároló, boltíves nagyterem, a sétálóutcán nagy terasz óvárosi környezetben.

Horváth Szilveszter külföldet megjárt főszakács egyéni tányérjai keverednek hagyományos magyar ételekkel. Jó ár-érték arányú déli menü egyszerű ételekkel (krumplis tészta, csülkös bab...). Nagy LAMARÉDA-klasszikus a malackocsonya és az ökörpofagulyás, mindig van a kínálatban szték, halféle és vadétel.

Markáns a csirkeerőleves: áttetszően tiszta lében erős szárnyas karakter (kár, hogy leheletnyit sós). A mellhús szaftos, jó állagú, félig dermedt tojássárgája egészíti ki, krémesítve és színesítve a levest a gondosan vágott zöldségek mellett.

Spárgasaláta. Friss vegyes salátán (miskulancia) marinált fehér spárga és nyers zöld. Továbbá: selymes állagú marinált lazac, ami kicsit sózza az édeskés öntetet.

A lassan készült bacalau (tőkehal) szép nagy darab, de ezúttal kicsit diétás hangulatú (fád). A fekete tintás metélt nagyon korrekt, csakúgy, mint a medvehagymás vajas mártásocska, ami szaftosítja a halat/tésztát. Jó hiányérzetpótló a hal mellett a kellemesen sós-ropogós szalonnacsipsz.

A kacsamell puha: valószínűleg vákuumcsomagolásban lett előkészítve, és tálalás előtt rápirítottak (hatása nem frissen sült rózsaszín). Valamennyire a bőre is ropog, szép aromájú a sűrű pecsenyelé. A gyümölcsmártás jól illene a képbe, csak kicsit retro "vegyigyümi" hangulata van. Kimondottan könnyű-elegáns a tányérra tett parmezános-pirult krumplinudli (schupfnudel), amit a szaftba tunkol a vendég.

A pezsgős eperhableves zseniális a maga egyszerűségében: az asztalnál öntik fel érettgyümölcs-ízű, habos lével a jól édesített tejberizst.

Szép borlap, poharas és üveges választékkal. A szerviz fiatal és kedves.

Az éttermek értékeléséről

A kalauz az adott pontszámmal a konyha teljesítményét értékeli, nem az étterem külsőségeit vagy a kiszolgálást. A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját minden esetben kifizeti. Szempontjai:
- a felhasznált alapanyagok minősége, frissessége, szezonalitása 

- az elkészítés professzionalitása, a technológiák adekvátsága 

- a fogások harmóniája, arányosság 

- a kreativitás és a tálalás
- ár-érték arányforrás: Gault&MillauHÍREK ÉTTEREM KONYHA ÉTLAP GALÉRIA KAPCSOLAT
Hírek Az étterem története
Minősítések, díjak
Borvacsorák
Asztalfoglalás
Horváth Szilveszter
Versenyek
Étlap
Borlap
Heti menü
Képek az étteremről
Virtuális séta
LAMAREDA Étterem és Bisztró
9022 Győr, Apáca u. 4.
Asztalfoglalás: +36 30 910 10 99
Telefon: +36 96 510 982
Telefon/Fax: +36 96 510 989
E-mail: info@lamareda.hu

Adatkezelési tájékoztató