Allergének

Kötelezően jelölendő allergéneket tartalmazó összetevők

 A 
Glutén: Búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut és ezek hibridizált fajtáit
tartalmazó gabonafélék és az ezekből készült termékek

 B  
Rákfélék és az ezekből készült termékek

 C  
Tojás és az abból készült termékek

 D  
Hal és az abból készült termékek

 E 
Földimogyoró és az abból készült termékek

 F 
Szójabab és az abból készült termékek

 G 
Tej és az abból készült termékek: tejcukor (laktóz) és tejfehérjék (pl. kazein)

 H 
Diófélék: Mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia,
       makadámia/queenslandi dió és az ezekből készült termékek

 L  
Zeller és az abból készült termékek

 M  
Mustár és az abból készült termékek

 N  
Szezámmag és az abból készült termékek

 O  
Kén-dioxid és bizonyos szulfitok

 P  
Csillagfürt és az abból készült termékek

 R  
Puhatestűek és az abból készült termékek