A Chef és a konyha
Horváth Szilveszter
A magyar és a mediterrán konyha ötvözésével elkészített kreatív
ételeink megálmodója Horváth Szilveszter, számos rangos hazai és
nemzetközi díjjal rendelkező Executive Chef.
Konyhánkat jól
felismerhető, kialakult ízvilág jellemzi. A mai trend mellett
törekszünk a hagyományos és már klasszikussá vált fogások megtartásra
is. Fontosnak tartjuk, hogy
szezonális ajánlataink visszatükrözzék a különböző évszakokhoz
hagyományosan kötődő zöldségek, gyümölcsök ízeit.
A La Maréda ételek elkészítéséhez a legkorszerűbb eljárásokat
használjuk. Ilyen a precíziós vízfürdő, mellyel a vácuum-technológiát
alkalmazzuk (hold-o-mat), amely ezredpontossággal tartja a
beállított hőmérsékletet, tökéletesen visszaadva az egyes ételek
eszenciáját. Naponta saját készítésű, kenyeret sütünk, ezt beépítjük
ajánlatainkba, hogy vendégeink a gasztronómiai kalandozások részeként
megismerhessék a kenyér fogyasztásának kultúráját is.

„Gyermekkorom
ízeit ötvözöm az újdonságokkal. Hagyomány és modernség kettőssége
jellemez. Így válnak egyedivé az általam készített ételek. Így
formálódik az ízlésvilágom.”

Biográfia
Név: Horváth Szilveszter
Születési idő: 1975. július 14.
TANULMÁNYOK:
2002. mestervizsga felkészítő tanulmányok
Győr- Moson- Sopron Megyei kereskedelmi és Iparkamara
1989-1992 Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakközépiskola
és Szakmunkás Képző Intézet
MUNKAHELYEK:
2009 - La Maréda Étterem és Bisztró
2006 - 2008 La Maréda Kft.- Happy Italia Ristorante, chef
2003 - 2006 Határ Étterem Kft., Hegyeshalom, executive chef
2001 - 2003 Határ Étterem Kft., Hegyeshalom, sous chef
1995 - 2001 Karlstein, Németország, Hotel Mainperle, chef
1992 - 1995 Pálma Bt., Hidegkonyha részleg
1992 - nyár Alsóörs- Palóznak, Suba Étterem
1989 - 1992 MÁV Utasellátó Vállalatok, Győr
ELÉRT EREDMÉNYEK:
- Hagyomány és Evolució 2013 II. hely
- Hagyomány és Evolució 2011-2012 I. hely
- 2009-2011 két éves Czifray Mesterkurzus I. hely
- Hagyomány és Evolució 2009-2010 II. hely
- Bocuse d’Or Europe 2008 Selection Hungary arany fokozat
- Gasztro csata 2007 és 2008, hagyományőrző találkozó
- Bocuse d’Or Győr-Moson régió I. hely, arany fokozat, 2007
- DEHOGA Stuttgart 2006, 2 aranyérem, abszolút I. helyezés "A" kat., a nap legjobbja
- V. Győri Nemzetközi Főzőverseny, grill és szakács párbajban arany fokozat, 2006
- Taverna Országos Gasztronómiai Verseny 2005, arany fokozat
- IV. Győri Nemzetközi Főzőverseny, három kategóriában arany fokozat 2005
- IKA Olimpia 2004, bronz fokozat
- Gastro Randevú 2004, bronz fokozat
- Chef Győr 2003, arany fokozat
- Chef 2002, ezüst fokozat
- 2002- től folyamatos részvétel hagyományőrző versenyeken
- Részvétel a Hoventa 2001 Régiók Gasztronómiai versenyén

A VERSENYEKRŐL RÉSZLETESEN


Konyhánkat jól felismerhető, kialakult ízvilág jellemzi. A mai trend mellett törekszünk a hagyományos és már klasszikussá vált fogások megtartásra is. Fontosnak tartjuk, hogy szezonális ajánlataink visszatükrözzék a különböző évszakokhoz hagyományosan kötődő zöldségek, gyümölcsök ízeit.
A La Maréda ételek elkészítéséhez a legkorszerűbb eljárásokat használjuk. Ilyen a precíziós vízfürdő, mellyel a vácuum-technológiát alkalmazzuk (hold-o-mat), amely ezredpontossággal tartja a beállított hőmérsékletet, tökéletesen visszaadva az egyes ételek eszenciáját. Naponta saját készítésű, kenyeret sütünk, ezt beépítjük ajánlatainkba, hogy vendégeink a gasztronómiai kalandozások részeként megismerhessék a kenyér fogyasztásának kultúráját is.

„Gyermekkorom
ízeit ötvözöm az újdonságokkal. Hagyomány és modernség kettőssége
jellemez. Így válnak egyedivé az általam készített ételek. Így
formálódik az ízlésvilágom.”

Biográfia
Név: Horváth Szilveszter
Születési idő: 1975. július 14.
TANULMÁNYOK:
2002. mestervizsga felkészítő tanulmányok
Győr- Moson- Sopron Megyei kereskedelmi és Iparkamara
1989-1992 Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakközépiskola
és Szakmunkás Képző Intézet
MUNKAHELYEK:
2009 - La Maréda Étterem és Bisztró
2006 - 2008 La Maréda Kft.- Happy Italia Ristorante, chef
2003 - 2006 Határ Étterem Kft., Hegyeshalom, executive chef
2001 - 2003 Határ Étterem Kft., Hegyeshalom, sous chef
1995 - 2001 Karlstein, Németország, Hotel Mainperle, chef
1992 - 1995 Pálma Bt., Hidegkonyha részleg
1992 - nyár Alsóörs- Palóznak, Suba Étterem
1989 - 1992 MÁV Utasellátó Vállalatok, Győr
ELÉRT EREDMÉNYEK:
- Hagyomány és Evolució 2013 II. hely
- Hagyomány és Evolució 2011-2012 I. hely
- 2009-2011 két éves Czifray Mesterkurzus I. hely
- Hagyomány és Evolució 2009-2010 II. hely
- Bocuse d’Or Europe 2008 Selection Hungary arany fokozat
- Gasztro csata 2007 és 2008, hagyományőrző találkozó
- Bocuse d’Or Győr-Moson régió I. hely, arany fokozat, 2007
- DEHOGA Stuttgart 2006, 2 aranyérem, abszolút I. helyezés "A" kat., a nap legjobbja
- V. Győri Nemzetközi Főzőverseny, grill és szakács párbajban arany fokozat, 2006
- Taverna Országos Gasztronómiai Verseny 2005, arany fokozat
- IV. Győri Nemzetközi Főzőverseny, három kategóriában arany fokozat 2005
- IKA Olimpia 2004, bronz fokozat
- Gastro Randevú 2004, bronz fokozat
- Chef Győr 2003, arany fokozat
- Chef 2002, ezüst fokozat
- 2002- től folyamatos részvétel hagyományőrző versenyeken
- Részvétel a Hoventa 2001 Régiók Gasztronómiai versenyén

A VERSENYEKRŐL RÉSZLETESEN
